NAŠE BENEFITY

 Odesíláme každý den

skladskladskladsklad

qr 

suunto

akce

boty
 
PARAMETRY HODINEK
B
barometr
A
altimetr
C
kompas
G
GPS
R
multisport
P
puls
EKG
O
puls
optický
D
kalorie
b
výdrž
(GPS)
V
kroky

45 sleva 

 

DOPORUČUJEME

 


SS021965000
Suunto Ambit3 Vertical Black
9 490 Kč  2 990 Kč

SS020681000
Suunto Ambit3 Sport Black
9 590 Kč  3 690 Kč


BLX560VH-1E
Casio Baby-G All black
2 490 Kč  1 990 Kč

Domů - přehled kategorií - Bezpečná sluchátka

bezpečná sluchátkaCo dělá běh nebo jízdu na kole, ještě atraktivnější? Poslech hudby, nebo mluveného slova! Na co si dát pozor? Pohyb v provozu je s běžnými sluchátky vysoce nebezpečný a ani pojišťovna vám nemusí při zranění nic dát.

Ne tak, pokud máte sluchátka vedoucí zvuk kostí. Můžete poslouchat hudbu, nebo telefonovat a nijak vás to neomezuje v tréninku, nebo ve sportu. 

Jak mohou zabíjet obyčejná sluchátka - experiment (idnes).

Chodci a cyklisté se sluchátky. Nešvar může zabíjet a pojišťovna nezaplat (idnes) 


Sluchátka  Sluchátka Shokz...   | Technické parametry...

 

AFTERSHOKZ

Sluchátka AfterShokz používají patentovaný způsob přenosu zvuku kostí bez uzavření zvukovodu. Odstraňují největší problém použití sluchátek na veřejnosti a při sportu: ohrožení jedoucím vozidlem které neslyšíte a významně snižují ohrožení dalším sportovcem.

*Hovoříme o sluchátkách, avšak jedná se o technologicky zcela odlišné zařízení, než jsou sluchátka jaká znáte. Tomu odpovídá i cena.

*Pokud navštívíte naši prodejnu, můžete si sluchátka vyzkoušet.

*Poslechněte si podrobnou a zajímavou videorecenzi.

*Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc.

►Podívejte se na videorecenzi. Dozvíte se v ní vše, co potřebujete vědět.

Jak Aftershokz fungují?

Sluchátka AfterShokz používají techniku přenosu zvukových vln do vnitřních uší skrze lebku, která zcela vynechává ušní bubínky. Umístíte si je na lícní kosti, těsně u uší. Tím vaše zvukovody budou zcela otevřené a umožní vám zůstat v dosahu okolních zvuků, zatímco si vychutnáváte svou hudbu. 

Vnímání zvuku přeneseného lícní kostí není nic nepřirozeného. Právě tak totiž vnímáme svůj vlastní hlas a vysvětluje to i údiv, pokud z nahrávky posloucháme sami sebe. Technologie vedení zvuku kostí byla původně vyvinuta pro speciální operace americké armády. Mezi nimi a sluchátky pro sportovní a každodenní použití, stál ještě další náročný vývoj a pro dosažení vysoce kvalitního zvuku bylo třeba dalších proprietálních technologií. Kabelová a bezdrátová (Bluetooth® 4) sluchátka AfterShokz poskytují špičkový stereofonní zvuk s velkým dynamickým rozsahem a nově i silnými basy. A to při naprostém pohodlí a bezpečnosti.

Aftershock - bezpečná sluchátka

Naplňte při sportu prostor hudbou!

Hudba je ve sluchátkách Aftershokz vnímána trochu jinak, než u běžných sluchátek. Nemáte dojem, že jste odděleni od světa kolem, ale prostředí je naplněno vaší hudbou. Běžíte lesní cestou a hudba zní všude kolem vás. Pokud se té představě poddáte, je to fantastický pocit. 

Lidský mozek je schopen samostatné koncentrace na hlas či hudbu, nebo hlukové pozadí. Pokud není úroveň hluku extrémní, můžete se zaposlouchat do hudby a od okolních zvuků se oprostit. Současně si však všimnete zvuku pneumatiky kola, nebo motoru automobilu, který by vás mohl ohrozit. Použití sluchátek Aftershokz je bližší lidské přirozenosti - naopak ucpání uší je v outdooru nepřirozené a nebezpečné. 

Vnímání vnějších zvuků pomáhá při běhu či ízdě na kole v prostorové orientaci.

A v neposlední řadě - při používání sluchátek AfterShokz minimalizujete, na rozdíl od klasických sluchátek, poškození sluchu.

Pro koho jsou Aftershokz vhodná?

Pro běžce, cyklisty, při jízdě na inlinech a pro outdoorové aktivity.

Kromě pohybu v přírodě i pro městské prostředí.

Vzhledem k tomu, že úrazům spojeným s uzavřením uší, jsou vystaveni především děti a mládež, doporučujeme sluchátka také pro ně. 

Upozorňujeme že při nehodě, kdy chodec použil obyčejná sluchátka uzavírající sluch, nemusí pojišťovny vyplatit pojistku (viz např. zde).

After shock - sluchátka

Výhody technologie oproti běžným sluchátkům

  • Při poslechu nejsou ucpány uši (slyšíte zvuk motoru, kola, nebo jiného sportovce). Chráníte se před střetem a zraněním.
  • Máte lepší prostorovou orientaci (sluch je pro běžce i cyklisty důležitou zpětnou vazbu).
  • V outdoorových aktivitách zůstáváte stále v kontaktu s přírodou.
  • Minimalizace poškození sluchu i při hlasité reprodukci.

Výhody Aftershokz

  • Výrobce dosáhl kvalitní hudební rozsah a včetně basů (ve velmi hlučném prostředí jsou basy přirozeně vnímány slaběji). 
  • Použití prémiových konstrukčních materiálů (titan).
  • Odolnost před povětrností a potem.
  • Pohodlí i po dlouhou dobu bez nepříjemné bolesti zvukovodu. Sluchátka dobře sedí při běhu a netlačí.
  • Minimální spotřeba a dlouhá výdrž (sluchátka s Bluetooth 4.0).
  • Snadné ovládání.
  • Svěží hight-tech design.
  • Možnost telefonování (u sluchátek s mikrofonem). Telefonovat lze i za větrného počasí, při jízdě či běhu.
  • Sluchátka lze nosit i se slunečními brálemi

vce informací na www.aftershokz.cz


sluchatka - OpenOpenFit ™ – neomezená možnost uvědomování okolní situace a rozšířený komfort v revolučním designu s otevřeným zvukovodem. To znamená, že můžete naladit svou hudbu, poslouchat mluvené slovo, nebo telefonovat, aniž byste „vypnuli“ svět kolem sebe. Je životně důležité, abyste zůstali po celý den v bezpečí.

Premium PitchZvuk PremiumPitch+™ – V minulosti získal zvukový signál procházející spánkovou kostí špatnou pověst díky přirozenému úniku zvuku a slabým basům. Technologie PremiumPitch + ™ optimalizuje zvuk a zajišťuje, aby hudba zněla přesně tam, kde by měla být.

Titanový rám: Základem designu je prémiový titanový rám, který je vybrán nejen pro svou pevnost a odolnost, ale i pro nekonečnou flexibilitu, která přináší maximální komfort, přenosnost a vynikající zvuk.

Premium Pitch

Odolná potu: Sluchátka jsou navržena tak, aby odolala agresivnímu potu a deštivému počasí. Nanotechnologické povlaky a vodotěsné gumové těsnění brání pronikání potu a vlhkosti a chrání citlivou elektroniku.

Šest hodin hudby a hovorů: Jediné nabití spolehlivě přinese šest hodin přehrávání hudby či telefonování. Plné nabití je za 1,5 hodiny, zatímco rychlé 15minutové nabíjení poskytuje dostatek času pro dlouhé cvičení, nebo maraton.

Mikrofony s potlačením šumu: Přesně umístěné duální mikrofony s potlačením šumu odfiltrují okolní šum, což zvyšuje srozumitelnost při telefonování.

Hlasové pokyny průvodce Audrey Says™ provedou uživatele napájením, párováním, přehráváním a voláním.

 

SLUCHÁTKA AMA

ama logo

UŽIJTE SI BEZPEČNÝ POSLECH DÍKY TECHNOLOGII BONE CONDUCTION

BonELF X jsou inspirovány nároky elitních sportovců. Tato lehká a pohodlná bezdrátová stereo sluchátka BonELF X jsou nejbezpečnější alternativou k tradičním sportovním sluchátkům. Technologie Bone conduction, konstrukce sluchátka před ucho a další užitečné funkce poskytují špičkové přehrávání hudby a křišťálově čisté volání. A protože výrobci mysleli hlavně na sportovce, BonELF X jsou odolná proti vod2 a potu, bezpečná a umožňují slyšet Vaše okolí, ať už běžíte, jedete na kole, lyžujete, nebo jste doma.

VLASTNOSTI

Technologie Bone conduction přenáší hudbu přes lícní kosti, což zajišťuje, že uši zůstávají zcela otevřené okolním zvukům
Čelenka je lehká a flexibilní, odolná a snadno přenosná
Provedení konstrukce zajišťuje maximální situační přehled a pohodlí při dlouhodobém nošení
Bezdrátové připojení k Bluetooth® v5.0 a pohodlné párování
IP65 ochrana odrazí pot, prach i vlhkost a déšť, když vás při tréninku zastihne nepřízeň počasí
Užijte si šest hodin nepřetržité hudby + volání na jedno nabití

AAA
ama logo

Jsou sluchátka AMA odolná proti potu a vlhkosti?

Sluchátka jsou potažená speciální nanovrstvou, která odpuzuje pot a vlhkost; nejsou však vodotěsná.

Mohou se nosit pod ochrannou přilbou?

Jistě. Jsou uzpůsobena tak, aby nedocházelo ke kolizi s přilbou.

Mohou být využita pro vytáčení a přijímaní hovorů?

Ano. Všechny bezdrátové modely jsou vybaveny duálními mikrofony potlačující šum. Skrze chytrý mobilní telefon a technologii Bluetooth lze vytáčet a přijímat hovory.

 

AMA vypadají ve srovnání s tradičními sluchátky jinak. Co je zvláštní na tomto designu a jaké to má výhody?

Namísto reproduktorů, které pokrývají celý vstup do zvukovodu nebo jsou uvnitř uší, systém AMA přenáší zvuk pomocí dvojice snímačů, které jsou umístěny na vašich lícních kostech. Vaše uši jsou tak odkryté a nic nebrání přijímat ruch z okolí. Mnoho lidí také trpí nepohodlím při nošení sluchátek – OpenFit™ eliminuje běžné podráždění díky bezkonkurenčnímu designu s otevřeným uchem, který nabízí maximální pohodlí i při dlouhodobém používání. Bezpečnost je klíčovým přínosem tohoto designu – sluchátka neblokují zvuky z okolí.

AAA
ama logo

NÁŠ PŘÍBĚH

Jedná se o neobvyklý příběh běžných kluků, o snu těchto kluků, ale také o naději, že lidem představí nevšední audio vybavení. Příběh se začal v roce 2015. Tři nahrávací inženýři hovořili během polední pauzy v restauraci v Kalifornii. Jeden z těchto kluků, Andrew, si stěžoval, že jeho přítelkyně si s ním vždy ráda povídá po telefonu, když řídí každý den domů. Každý ví, že je zakázáno používat mobilní telefon během řízení auta. O tři roky později se zrodila jejich značka AMA AUDIO a první sluchátka BonELF X. Při nošení BonELF X lidé nidky nezakrývají své zvukovody a mohou tak plně vnímat zvuky ze svého okol

VLASTNOSTI BonELF X:

Sluchátka se nedávají ani do uší ani přes uši – uši nepotřebují! Vaše uši zůstávají volné a otevřené! Zapomeňte na tlačení uší nebo bolest hlavy. Během používání se nemusíte obávat potu ani deště, sluchátka splňují odolnost IP65. Bluetooth 5.0 zajišťuje více než 6 hodin přehrávání hudby po plném nabití. Žádné problémy s drátem! Poslouchejte hudnu pěkně pohodlně!

AAA

PŘEČTĚTE SI RECENZI sluchátek BonELF ...Z 

"Běhali jsme s nimi několik posledních měsíců a používání na nich nezanechalo nejmenší stopy. Zvuk se vždy přehrával plynule bez nepříjemného přerušování, a to ať už se přehrávalo z hodinek nebo telefonu."
"Špičkový poměr ceny a výkonu těchto sluchátek je staví na přední příčky mezi tím, co můžeme doporučit." 

 

TECHNICKÉ PARAMETRY SLUCHÁTEK

převzato z diskus.cz

Sluchátka se stala nedílnou součástí audiovizuální techniky a především s nástupem notebooků, SmartPhonů a tabletů se tato kategorie příslušenství dostala do užšího hledáčku široké veřejnosti. S rostoucím zájmem roste i portfolio a počet výrobců, které sluchátka nabízejí a ohromují nás všemožnými technickými parametry.

Technických parametrů sluchátek, o kterých bychom měli mít představu, je několik. Často jim, ale věnujeme přehnanou pozornost. Obecně se totiž nedá říct, že sluchátka s lepšími parametry budou hrát lépe než s těmi horšími. Proč tomu tak je ? Každý z nás je jiný, jinak vnímá hudbu, každému se líbí něco jiného. Jedni jsou s výsledným zvukem spokojeni, jiní raději sáhnou po jiném modelu.

Ovšem pro obecné srovnání kvality sluchátek je dobré vědět, čeho si máme u jednotlivých modelů všímat.

Frequency response – Frekvenční rozsah

Udává se v Hertzích (značka Hz) a násobné jednotce kiloHertz (značka kHz, kdy 1kHz=1000Hz). Lidský sluch je schopný zaznamenat zvuky v rozsahu 20Hz-20kHz. Tento rozsah se ale u každého člověka liší a navíc se s rostoucím věkem zmenšuje. Tento parametr tedy udává, jaký rozsah jsou sluchátka schopna reprodukovat. Tento údaj by se měl vždy udávat k nějaké hodnotě útlumu (v decibelech, jednotka dB), který určuje pokles hlasitosti na okrajích frekvenčního pásma, ideálně 3dB. U profesionálních sluchátek se setkáte i s frekvenčním rozsahem vztaženým k útlumu 10dB, což je již opravdu silný útlum a frekvence jsou v takto rozšířeném pásmu mnohdy neslyšitelné.
Ideálu se tedy přibližují sluchátka s rozsahem 20Hz-20kHz a s co nejmenším útlumem, což zajišťuje, že všechny tóny budou reprodukovány stejně hlasitě. Problémem je, že se frekvenční rozsah mnohdy udává bez odpovídající hodnoty útlumu a tím tato hodnota ztrácí na významu.

Impedance

Udává se v Ohmech (značka Ω).Hodnota impedance má vliv na to, jak hlasitě budou sluchátka hrát při stejné hodnotě napětí na výstupu zvukového zdroje. Laicky řečeno k jakému zdroji zvuku jsou vhodná. U zařízení, jako jsou SmartPhone, MP3 přehávače, notebooky, tedy zařízení s malým výstupním výkonem, nemusejí sluchátka s vyšší impedancí hrát dostatečně hlasitě.

Citlivost

Udává se v decibelech (dB). Vyjadřuje jaký akustický tlak (zkratka SPL – z anglického Sound Pressure Level ) vytvoří sluchátka v uchu. Tato hodnota se považuje za hodnotu akustického výkonu sluchátek a podstatně ovlivňuje jejich hlasitost. Zjednodušeně řečeno, čím vyšší hodnota tím lepší. Např. sluchátka s vysokou hodnotou citlivosti a nízkou impedancí budou vhodná pro MP3 přehrávače, jelikož tato zařízení mají obecně nízký výstupní výkon zvukového zařízení. Aby byla hodnota citlivosti relevantní, měla by se udávat s podmínkami měření, tj. hlavně velikostí budícího signálu (obvykle udávaného v mW). V praxi se setkáváme pouze s konstatováním, že sluchátka mají takovou nebo onakou citlivost.

Celkové harmonické zkreslení (zkratka THD – z anglického Total Harmonic Disortion)

Udává se v procentech a vyjadřuje, jaká část výstupního signálu neodpovídá originálu. Ve frekvenčním rozsahu od 100Hz do 2000Hz hodnoty zkreslení do 1% vůbec nezaznamenáme. Pod 100Hz se práh slyšitelnosti zkreslení dokonce zvyšuje asi na 10%. Hodnoty zkreslení u sluchátek jsou průměrem z reprodukovatelného frekvenčního rozsahu. Nutno podotknout, že u levnějších modelú sluchátek se vůbec tato hodnota neuvádí.

Jaké další parametry by nás měly zajímat ?

Určitě to bude hmotnost, obvykle udávaná v gramech. Lehčí sluchátka budou daleko pohodlnější, což oceníme zvláště na cestách. Dále nás bude zajímat délka přívodního kabelu a typ konektoru. Přece jen koupit si sluchátka a následně shánět redukci, protože moje zařízení má jiný typ konektoru, není to pravé.
Někteří výrobci, zvláště profesionálních modelů, se chlubí typem použitého kabelu, materiálem nebo pokovením konektoru, materiálem konstrukce sluchátek.
S rozvojem nových technologií a materiálů se setkáváme např. s technologií potlačení šumu (NR), s ochranou nanovrstvou proti vlhkosti, která ochrání sluchátka v dešti, když si náhodou zapomenete deštník.

Jednu věc ale z žádného parametru nevyčtete. A tou je, jak vám budou sluchátka sedět na hlavě.

Jelikož celá řada sluchátek obsahuje i mikrofon (mluvíme o headsetech), je potřeba se zde alespoň okrajově zmínit o technických parametrech mikrofonů.

Jaké technické parametry najdeme u mikrofonů?

Frequency response – Frekvenční rozsah
Je to obdobné jako u sluchátek jen s tím rozdílem, že frekvenční rozsah u mikrofonu určuje, jaké frekvence je schopen zaznamenat. Na rozdíl od sluchátek, alespoň pro mluvené slovo, není potřeba žádný extrémní rozsah, ale bohatě stačí 100Hz-10kHz.

Impedance

Stejně jako impedance sluchátek se udává v jednotkách Ohm. Její hodnota je důležitá pro připojení mikrofonu k zesilovači. Při dostatečně vysoké impedanci není nutné signál zesilovat v předzesilovači. To však sebou nese vyšší náchylnost k elektromagnetickému rušení. To je případ mikrofonů a i zde se proto uplatňují technologie na potlačení šumu.

Citlivost

Je poměr výstupního napětí mikrofonu a akustického tlaku (hlasitosti), který toto napětí vybudil. Obvykle se udává v mV/Pa (milivolty na pascal), i když se hodně používá relativní záporná hodnota dB vztažená k referenční úrovni 1V/Pa. Citlivost by měla být udávána k nějaké hodnotě výchozí hlasitosti, jinak jsou údaje zavádějící.

Zdroje: https://frontman.cz/zaciname-s-mikrofony, https://avmania.e15.cz/jake-technicke-parametry-sluchatek-jsou-dulezite, https://cs.wikipedia.org, https://www.tvfreak.cz/jaka-sluchatka-jsou-ta-prava/3852-2, https://plantro.net

   
Shokz Sluchátka Suunto Wing/Sonic
Akce
 
Zobrazit vše včetně nedodatelných
následují nedodatelné ►