NAŠE BENEFITY

 Odesíláme každý den

skladskladskladsklad

qr 

suunto

akce

boty
 
PARAMETRY HODINEK
B
barometr
A
altimetr
C
kompas
G
GPS
R
multisport
P
puls
EKG
O
puls
optický
D
kalorie
b
výdrž
(GPS)
V
kroky

45 sleva 

 

DOPORUČUJEME

 


SS020678000R
Suunto Ambit3 Sport Black (HR)
10 990 Kč  4 290 Kč

SS021965000
Suunto Ambit3 Vertical Black
9 490 Kč  2 990 Kč


a360ora
Polar A360 Orange
5 640 Kč  3 990 Kč

Citizen logo

CITIZEN

je největší výrobce hodinek na světě a jeho roční produkce se počítá ve stamilionech kusů.  CITIZEN jako první použil pro pohon hodinek ekologicky naprosto čisté zdroje – světlo, pohyb a teplo lidského těla – a těchto technologií se nadále drží. Hodinky CITIZEN sází na tradici, kvalitu a inovaci. Vlajkovou lodí jsou modely se systémem pohonu Eco-Drive, který neustále technologicky vyvíjí a který nemá na konkurenčním trhu obdoby. Jako inovační lídr ve světě slavil a dosud slaví úspěch také s kolekcí Stiletto. Nejtenčí hodinky na světě poháněné světlem nepotřebují výměnu baterie a jejich tloušťka se pohybuje okolo 4 mm! Světové prvenství si také drží se stále nejpopulárnějšími hodinkami kolekce Radiocontrolled – první hodinky na světě řízené rádiovým signálem, které dokázaly v celokovovém pouzdru ukrýt anténní přijímač.

Eco-Drive

Eco-Drive Systém pohonu Eco-Drive byl firmou CITIZEN vyvinut a patentován v roce 1995. Od té doby je stále vyvíjen a zdokonalován. Eco-Drive využívá nevyčerpatelný přírodní zdroj – světlo. Díky tomu není potřeba v hodinkách měnit baterie, které při likvidaci škodí životnímu prostředí.

Eco Drive Citizen

Jak pracuje Eco-Drive? Sluneční světlo i umělé osvětlení prochází sklem a číselníkem hodinek. Solární článek pod nimi přemění světelné záření na elektrickou energii, uchovává jí v akumulátoru, který hodinky pohání a při běžném používání je neustále dobíjen po celou dobu životnosti. Použití titan-lithiového akumulátoru umožňuje nashromáždit energii k pohonu na 6 – 60 měsíců bez dalšího dobíjení. Citizen Eco-DriveSvětlo prochází číselníkem vyrobeným ze speciálních materiálů k solárním absorpčním článkům umístěným uvnitř pouzdra hodinek. Solární články pak přeměňují světelnou energii, která je „uskladněna“ ve vysoce účinném akumulátoru. Z něj je pak čerpána podle potřeby hodinek po celou dobu jejich životnosti. Po úplném nabití může akumulátor dodávat energii stoji hodinek po dobu až 7 let bez dalšího dobíjení. Solární článek však nemusí čekat jen na slunné dny, pracuje i s umělým světlem, venku i uvnitř a za velmi špatných světelných podmínek. To znamená, že majitel hodinek nemusí nijak dbát o jejich světelný režim. Množství světla, kterému jsou vystaveny při běžném nošení, jim úplně postačí. Původní solární hodinky nemohly dlouho fungovat delší dobu bez dobíjení. Tento problém byl však vyřešen použitím titan-lithiového akumulátoru. Kvalitu a spolehlivost tohoto systému dokládá i fakt, že je běžně používán i pro pohon profesionálních potápěčských hodinek, které jsou konstruovány vždy jako extrémně odolné a spolehlivé. Citizen Eco-Drive. Jsou k nezastavení. Stejně jako lidé, kteří je nosí.

Hodinky Citizen se na českém trhu objevily poprvé počátkem osmdesátých let a získaly oblibu pro svoji kvalitu, přesnost a design. Eco-Drive RING Systém Eco-Drive se neustále zdokonaluje. V roce 2009 v Basileji představil CITIZEN koncepční model Eco-Drive RING se zcela novým systémem skrytého solárního článku. V roce 2012 byla tato technologie uvedena do výroby a v současné době jsou hodinky Eco-Drive RING běžně dostupné. Solární článek původně skrytý pod číselníkem je nově nahrazen článkem umístěným v metalickém kroužku kolem číselníku, který absorbuje jakékoliv světlo - umělé nebo přírodní – přímo. Při výrobě hodinek tak lze použít pro číselník nejrůznější materiály a není potřeba brát ohledy na speciální, světlo propustné vlastnosti. To otevírá zcela nový svět pro jejich design a provedení.