NAŠE BENEFITY

 Odesíláme každý den

skladskladskladsklad

qr 

suunto

akce

boty
 
PARAMETRY HODINEK
B
barometr
A
altimetr
C
kompas
G
GPS
R
multisport
P
puls
EKG
O
puls
optický
D
kalorie
b
výdrž
(GPS)
V
kroky

45 sleva 

 

DOPORUČUJEME

 


SS020678000R
Suunto Ambit3 Sport Black (HR)
10 990 Kč  4 290 Kč

SS021965000
Suunto Ambit3 Vertical Black
9 490 Kč  2 990 Kč


BLX560VH-1E
Casio Baby-G All black
2 490 Kč  1 990 Kč

Chytré hodinky: O novinkách, které mění životní styl

mobil

Článek vyšel 23.11.2015 v portálu Idnes

Chytré hodinky sází na funkce, kterými již řadu let vládnou hodinky sportovní. Jaké jsou novinky a trendy a podle čeho vybírat? Odpovídá Jaromír Háněl, ředitel firmy H.S.H Sport, která je prodává a opravuje již 23 let. (aktualizováno)

Co si pod pojmem chytré sportovní hodinky představit?

Hodinky, které se propojí s mobilním telefonem a přitom disponují sportovními funkcemi na nejvyšší úrovni, jsou odolné a robustní, vydrží na baterii, vodotěsné. Aby poskytly informace a zachovaly přitom člověku svobodu a radost.

Jaké hlavní zástupce v tomto segmentu najdeme?

Nejvýraznějším představitelem je jižtřetí generace hodinek SUUNTO s označením Ambit3 Peak. Mají fantastickou výdrž na baterii – Ambit3 Peak vydrží v režimu se zapnutou GPS až 200 hodin, při maximálním výkonu GPS bezkonkurenčních 20 hodin. Bez GPS, ale s ostatními sportovními funkcemi poběží nabité celý měsíc. Velmi populární je integrovaná funkce fitness náramku, která umožňuje sledovat denní aktivity v 24hodin 7 dnů v týdnu. Ve spojení s monitoringem spánku tyto hodinky uspokojí také uživatele, kteří hlídají svoji kondici bez větších sportovních ambicí.

Pro outdoorový segment je novinkou modelová řada Traverse směrovaná hlavně na trekové nadšence a příznivce lyžování.

Vraťme se k první otázce, co myslíte tím, že poskytují jednoduchost a svobodu?

Dnešní uživatel nechce být omezován. Limitujícím faktorem je například doba, po níž můžete mít zapnutou GPS. Ta se používá v mnoha aplikacích, poskytuje přesné informace o rychlosti, trase... Někteří výrobci dosáhli výdrže GPS desítky minut, Suunto u špičkových hodinek 200 hodin. A to je rozdíl, který je vhodné při výběru hodinek uvážit. Nebo odolnost. Hodinky pro sport a do přírody musí něco vydržet, jinak se budete přizpůsobovat hodinkám, namísto aby sloužily.

ambit sapphireJaká hlavní kritéria byste zdůraznil při výběru chytrých hodinek?

Samozřejmě funkční výbava (GPS s dlouhou výdrží, výškoměr, barometr, akcelerometr, tepová frekvence,...). Důležitá je lokální podpora výrobce včetně servisního zázemí. Opravitelnost hodinek považuji za zásadní: Kvůli poškrábanému sklíčku si přece nebudu kupovat nové. A v neposlední řadě, protože mluvíme o chytrých hodinkách, je důležitá možnost nahrávání vlastních aplikací a uživatelská přizpůsobitelnost. S výběrem hodinek rádi poradíme jak aktivním sportovcům, tak uživatelům, kteří chtějí vybalancovat svůj životní styl.

Jak je to s kvalitou, opravdu Suunto vyrábí chytré hodinky v Evropě?

Všechny prémiové modelové řady vyrábí Suunto přímo ve výrobním závodě ve Finsku. Precizní výroba probíhá za přísně kontrolovaných podmínek a díky tomu je zaručena i mimořádná spolehlivost těchto hodinek. Přísná výstupní kontrola zajišťuje vysoké procento zákaznické spokojenosti.

V reklamě jsem viděl novinky. Co se chystá?

Kailash 7R je nejexkluzivnějším produktem Suuntav oblasti chytrých hodinek. Zahrnuje v sobě prémiové zpracování a design včetně safírového sklíčka a speciálního tlačítka 7R. Jsou pro uživatele, kteří hodně a rádi cestují – nejvhodnější označení jsou světoběžníci. Hodinky totiž například sledují počty navštívených měst a zemí. Kailash jsou pojmenované po tajemné nikdy nedobyté tibetské hoře a zdůrazňují svůj punc unikátnosti.

Suunto Spartan Ultra a Suunto Spartan (doplněno)

Dlouho očekávaná generace GPS multisportovních hodinek Suunto s vynikajícími vlastnopstmi, jako je dlouhá výdrž akumulátoru i při zaonuté GPS, barevný displej čiátelný na nejprudším slunci a bohatá výbava sportovních a outdoorových funkcí. Hodinky jsou určeny jak pro vrcholové a aktivní sportovce, tak pro nejširší veřejnost. Řešení zahrnuje jak inovativní hodinky Spartan, tak i nová mobilní aplikace Suunto App. Spojení inovativní technologie Suunto s novou úrovní uživatelského komfortu vytváří nový standard v oblasti chytrých hodinek.